Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Νο 1 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Δημήτρης Σπεντζόπουλος

Στο πρόσωπο του Δημήτρη Σπεντζόπουλου οι Έλληνες φίλαθλοι αναγνωρίζουν ένα σπουδαίο γκολτζή. Που συγκαταλέγεται μάλιστα ανάμεσα στους κορυφαίους κυνηγούς που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της Πελοποννήσου!!!

Συνταξιούχος πλέον της Εθνικής Τράπεζας, ο παλαίμαχος άσος ασχολήθηκε και με την προπονητική άμα τη λήξει της μακρόχρονης σταδιοδρομίας του στα γήπεδα. Δούλεψε σε ομάδες τοπικών πρωταθλημάτων (κυρίως στο νομό Αχαΐας), αλλά και σεακαδημίες, διδάσκοντας τα μυστικά της μπάλας στα παιδιά.

Ο Καλαματιανός Δημήτρης Σπεντζόπουλος γεννήθηκε το 1949. Η επιθυμία του να ασχοληθεί ενεργά με το ποδόσφαιρο ήταν έντονη, κι έτσι βρέθηκε στο δυναμικό τουΑπόλλωνα Καλαμάτας. Μετά από συγχώνευση που έλαβε χώρα το 1967 δημιουργήθηκε η ομάδα της Καλαμάτας, στην οποία ο νεαρός τότε άσος παρέμεινε ως το 1973. Εκείνη τη χρονιά, έγινε παίκτης της Παναχαϊκής.

Αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Καλαμάτας είχε δημιουργήσει ένα πολύ καλό όνομα προσφέροντας σε ρόλο μεσοεπιθετικού. Στη συνέχεια, όμως, όλα άλλαξαν γι’ αυτόν, αφού κλήθηκε να προσφέρει λύσεις στο σκοράρισμα ως κλασικός πλέον επιθετικόςγια την Παναχαϊκή, μετά και τον σοβαρό τραυματισμό του τότε φορ της ομάδαςΑνδρέα Μιχαλόπουλου. Η… ερωτική του σχέση με τα δίχτυα τον καθιερώνει! Γίνεται βασικό κι αναντικατάστατο στέλεχος της πατρινής ομάδας.

Δυνατός, άμεσος, ουσιαστικός, ικανός στο ψηλό και στο χαμηλό παιχνίδι, έδωσε πολλά στην Παναχαϊκή. Συμμετείχε σε 238 αγώνες με τη φανέλα της, πετυχαίνοντας 66 τέρματα. Διόλου άσχημος απολογισμός, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τις δυσκολίες που τότε αντιμετώπιζαν οι Πατρινοί.

Το 1984, ο Σπεντζόπουλος αφήνει την ομάδα, και συνεχίζει την καριέρα του ως τα… βαθιά ποδοσφαιρικά του «γεράματα»! Έπαιξε ως τα… 38 του, στον ΑΟ Αγρινίου και τέλος στον Άρη Πατρών. Εν συνεχεία αποσύρθηκε απ’ την ενεργό δράση.

Δεν ευτύχησε να αγωνιστεί με την εθνική μας ομάδα αυτός ο χαρισματικός γκολτζής. Κατάφερε όμως ν’ αγωνιστεί σε 500 επίσημα παιχνίδια εθνικών κατηγοριών! Ηκαλύτερη και σίγουρα πιο παραγωγική του σεζόν, πάντως, ήταν το 1978, όταν σημείωσε 15 γκολ και ήταν μέσα στους πρώτους σκόρερ της Α’ Εθνικής κατηγορίας!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου