Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ιστορία


Η ποδοσφαιρική ομάδα Καλαμάτα ιδρύθηκε το 1967 έπειτα από αναγκαστική συγχώνευση των ποδοσφαιρικών σωματείων της πόλης: Απόλλων, Πράσινα Πουλιά και Ολυμπιακός Καλαμάτας, την οποία επέβαλε το δικτατορικό καθεστώς. Οι ομάδες αυτές επανιδρύθηκαν το 1974 και συμμετέχουν ως σήμερα στο τοπικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας. Αρχικά, ως έμβλημα του σωματείου επιβλήθηκε από τη δικτατορία ο μυθικός φοίνικας, τον οποίο η ομάδα κατάργησε το 1974.



Κατά τη δεκαετία του '70 υπήρξε η πρώτη χρυσή περίοδος του συλλόγου, επί προεδρίας του έμπορου Λυκούργου Γαϊτανάρου. Το 1972 και το 1974 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και αγωνίστηκε για δύο περιόδους στην Α΄ Εθνική. Τις διακρίσεις αυτές ακολούθησε μια μακροχρόνια περίοδος παρακμής, κατά την οποία ο σύλλογος υποβιβαζόταν συνεχώς, φθάνοντας ως την Α΄ τοπική κατηγορία της Μεσσηνίας. Στη συνέχεια άρχισε να ανεβαίνει σταδιακά τις κατηγορίες και το 1995 επανήλθε στην Α΄ Εθνική, επί προεδρίας του Σταύρου Παπαδόπουλου.



Μετά την αποχώρηση του Παπαδόπουλου η ομάδα υποβιβάστηκε στη Β΄ Εθνική. Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ομάδας ανέλαβε ο Γιώργος Γρηγορόπουλος, ο οποίος δεν κατάφερε να ανταποκριθεί οικονομικά στις υποχρεώσεις του συλλόγου με αποτέλεσμα το 2010 να υποβιβαστεί από τη Β΄ εθνική και την επόμενη σεζόν να μην καταφέρει να δηλώσει συμμετοχή ούτε στην Γ΄ Εθνική και η ΠΑΕ να διαλυθεί. Τις τύχες του συλλόγου ανέλαβε η διοίκηση του ερασιτεχνικού σωματείου, δηλώνοντάς το στη Δ΄ Εθνική για τη σεζόν 2010-11 με προπονητή τον παλιό ποδοσφαιριστή Έλβιο Μάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου